Medalioane de porc cu sos de cașcaval
Carnea și cașcavalul sunt prieteni vechi, hai să nu le separăm! Avem de a face cu niște delicii speciale, făcute pe foc mic, ca să avem carnea cea mai bună și gustoasă.
nRețeta poate fi preparată cu orice fel de carne, noi am ales medalioane de porc, deoarece sunt copioase, gustoase, nu au multe grăsime, dar tot nu sunt seci.
Ingrediente
- 800 g de medalioane de porc
- 450 g de cașcaval Keresztúri Nyikó sau Pásztor
- 50 g de unt Keresztúri
- smântână pentru gătit
- sare
- piper
Mod de preparare
Tăiem carnea în felii mici, în formă de medalion.
Adaugăm sare și piper pe medalioane și coacem ambele părți într-o tigaie, pe ulei fierbinte, până ce devin roșii, dar mijlocul rămâne roz și moale.
Topim puțin unt Keresztúri într-o oală, adaugăm puțin smântână, răzuim cașcavalul afumat Keresztúri și-l fierbem, amestecându-l continuu până ce primim o masă consistentă și groasă.
Dacă nu folosim cașcaval afumat, mai putem adăuga și niște verdețuri în sos.