Ruladă de mămăligă
Nu numai că e foarte bun, dar e și gustos, rustic și sățios. Putem adăuga și puțină slănină prăjită pentru un gust mai tradițional.
Ingrediente:
- 250 g de mălai
- 500 g de brânză burduf
- 450 g de smântână
- 2 ceape roșii
- 400 g de slănină
Mod de preparare:
Adaugăm mălaiul la apă puțin sărată, în fierbere, amestecându-l continuu.
Când primim un amestec dens, îl turnăm pe o folie sau un prosop de bucătărie, întindem până ce avem un strat de o grosime de 2-3 cm. Împrăștiem brânză de burduf peste mămăligă, și-l înfășurăm cu ajutorul foliei sau prosopului de bucătărie.
Îl punem deoparte tim de o jumătate de oră, după ce-l feliem, și-l servim cu smântână, ceapă, slănină și brânză proaspete.
Îl servim călduț, dar putem să și-l prăjim.